3 nátierky + 3 druhy zeleninových „sticks“

3 nátierky + 3 druhy zeleninových „sticks“

Na tržniciach na nás už vykúka množstvo mladej jarnej zeleniny a v obchodoch zase nájdete čerstvú jarnú bryndzu. Práve tieto dve suroviny (a zopár ďalších) sme spojili a prinášame vám tip na rýchly, ľahký snack počas teplých dní alebo ako rýchle pestrofarebné občerstvenie pre nečakanú návštevu. Vyskúšajte nekonečné možnosti kombinácií na jarné nátierky a zeleninové paličky.

3 nátierky + 3 druhy zeleninových "sticks"

Course Snack
Kuchyňa Zdravá kuchyňa
Dĺžka prípravy 20 minutes
Počet porcií 8 ľudí

Ingrediencie

  • 2 hrste čerstvej jarnej bryndze
  • 2 mladé mrkvy
  • 1 hrsť mladého špenátu, rukoly alebo čerstvej žihľavy
  • 1 ľubovoľná tekvica
  • 1 hrsť červenej šošovice
  • mrkva, kaleráb, stonkový zeler
  • soľ, korenie, olivový olej, citrón, kurkuma

Inštrukcie

  1. Mrkvu, kaleráb a stonkový zeler nakrájame na tené paličky a odložíme bokom.

  2. Polovicu bryndze vymiešame s nahrubo nastrúhanou mrkvou. Druhú polovicu bryndze vymixujeme vo výkonnom mixéri (my sme použili Klarstein) spolu so špenátom alebo inou listovou zeleninou, či bylinkami. Obe nátierky dochutíme soľou, korením a olivovým olejom.

  3. Tekvicu udusíme spolu s červenou šošovicou domäkka. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, kurkumou, citrónom a olivovým olejom.

  4. Pripravené nátierky naberáme nakrájanými zeleninovými "paličkami" a vychutnávame si poriadnu chrumkavú dávku zdravia 🙂

Tento recept sme pripravovali na sérii kurzov Aby DIA nebola tragéDIA, ktoré vznikli v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera a jej programom Dôvera pomáha diabetikom. Čerstvé lokálne suroviny nám zabezpečil Svet bedničiek.

Žiadne komentáre

Komentovať