Brusketky s hruškou, pecorinom a vlašskými orechmi

Brusketky s hruškou, pecorinom a vlašskými orechmi

 

Brusketky s hruškou, pecorinom a vlašskými orechmi

Brusketky su originál talianske. Ale to by sme neboli my, aby sme si ich neposlovenčili. Ku kváskovému chlebíku stačí pridať sezónne hrušku, staré dobré pecorino a naše klasické slovenské vlašské orechy. Mňam.

Course Appetizer, Breakfast, predjedlo, raňajky
Kuchyňa lokálna, sezónna, zdravá
Dĺžka prípravy 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Počet porcií 2 porcie

Ingrediencie

  • 4 krajce kváskového špaldového (alebo iného) chleba
  • 2 ks hrušky
  • 50 g pecorino syra (alebo parmezán)
  • 4 ČL masla
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 hrste vlašských orechov
  • čerstvá petržlenová vňať podľa chuti

Inštrukcie

  1. Chlebíky rozložíme na plech a rovnomerne natrieme maslom. Na každý krajec rozložíme na kocky nakrájanú hrušku. Posypeme orechmi a nastrúhaným pecorinom. Na záver okoreníme podľa chuti. Dáme zapiecť do rúry pod gril (210st) cca na 5-8 minút, alebo pokým nechytia chlebíky chrumkavý a zlatý nádych. Vyberieme z rúry a servirujeme ešte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťkou.

Značky:
Žiadne komentáre

Komentovať