Blog

Chladné dni sú tu a rok sa pomaly chýli ku svojmu koncu. Ak hľadáte typy, ako stráviť dlhé večery, alebo ako potešiť svojich blízkych na Vianoce, zopár ich pre vás máme.

Pred pár týždňami sme ukončili našu novú fotosériu skvelých a jednoduchých príkrmových receptov pre malé detičky v spolupráci s kojeneckou vodou Lucka. Tak teda nakuknite, či sa nám to podarilo. Recepty pridáme čoskoro, zatiaľ sa môžete pokochať obrázkami od fotografky Mišky, ktorej sa spolu s našimi...

Krajšiu farbu ste na chlebe ešte nemali. Nátierky z varenej alebo pečenej zeleniny sú navyše obrovskou dobrotou. Skúste mrkvovo-pórovú, tekvicovo-paštrnákovú alebo túto našu s cviklou a jablkami.
Evka Blaho, nutričná poradkyňa Jem iné, pravá ruka našej kuchyne, vyštudovala naturopatiu v zahraničí a v súčasnosti pomáha nielen nám, ale aj ľudom s poruchami výživy na Slovensku. Je spoluautorkou odborných kníh, mamou, blogerkou o zdraví a lektorkou varenia v našej Škole varenia. Jej názory na stravovanie pri intoleranciách, depresiách, ADHD, alergiách si môžete vypočuť v moderovanej diskusii na tému potravinovej intolerancie koncom septembra 2017.
Dovolenka pri mori je skvelá vec. Ležať, opaľovať sa, plávať. Nám v Jem iné ale najväčšiu radosť robia gastro výlety. Ani to nemusí byť ďaleko, ani nám netreba more. Stačí jedlo. Ideálne nejaké lokálne, s láskou pripravené, doma vypestované, zdravé a chutné. Čo už s nami. Asi to máme v krvi.
Je teplo. Také teplo, že sa nám nechce ani jesť a ani ísť do obchodu a nedajbože variť. Avšak, pravidelná strava je dôležitá a na vode vydržíme maximálne pol dňa. Teda aspoň my.
Aký je v tom rozdiel? Veľký. Jedno kritizujeme, druhé podporujeme. Ale poďme sa rozprávať o tom dobrom. Priznávame, že keď nás Dobromat oslovil, sami sme nevedeli, čo za tým stojí. Ale už samotný názov nám bol sympatický, keďže sa prezentuje pozitívne. A nemýlili sme sa.
Sezóna marhúľ je už dlhšie v plnom prúde a my sme sa rozhodli, priniesť vám zopár dôvodov, prečo by ste si ich mali tento rok dopriať viac ako obvykle. Jedzte ich kým sa len dá, lebo práve tie naše domáce, ktorých je teraz všade navôkol viac ako dosť, obsahujú najviac prospešných látok. Tie urobia vášmu telu dobre nie len zvnútra, ale aj zvonka.