Blog

Kvalitné potraviny a zdravé životné prostredie idú ruka v ruke. Všetci vieme, že prírodu musíme chrániť. Nie len kvôli vzduchu, ktorý dýchame, ale aj preto, aby naše jedlo rástlo v úrodnej pôde, bolo zavlažované kvalitnou vodou a aby sa dobytok pásol na čistých zelených pastvinách.
Vraví sa, že keď sa chce, všetko sa dá. To si pravdepodobne povedala aj skupinka mamičiek na materskej dovolenke, ktorá sa rozhodla spojiť príjemné s užitočným a vytvoriť niečo, čím obohatia nielen svoje ratolesti, ale aj všetky ostatné malé deťúrence na Slovensku.
Tohtoročný Food Revolution Day sa nezadržateľne blíži. Ak už túto aktivitu, vedenú známym šéf kuchárom Jamie Oliverom, poznáte, tešíme sa. Ak ešte nie, je na čase zapojiť sa tento rok.
Po minuloročnom úspechu sme pre Vás opäť v spolupráci s Luckou pripravili špeciálne kurzy pre tých najmenších. Kurzy sú určené pre všetky budúce mamičky, mamičky s dojčatami alebo malými deťmi a samozrejme, radi u nás uvidíme aj oteckov.
Počuli ste už slovíčko Aquafaba? Ani sa nečudujeme, že nie. Objav toho, čo sa dá vytvoriť z cícerovej vody, ktorú často považujeme za odpad, je pomerne nový.
Názvy cukríkov poznajú podľa obalu ešte predtým ako sa naučia čítať. Vo fast foode si vedia objednať skôr, ako si my vôbec stihneme pozrieť, čo za “dobroty” tam ponúkajú. Ako dezert si namiesto jablka vyberú radšej presladenú čokoládovú tyčinku a brokolica je ich úhlavný nepriateľ. Zdá sa vám to povedomé? Nie ste sami. Nesprávne stravovacie návyky nie sú vždy vinou rodičov. Tisícky reklamných pútačov, nekonečné spoty v televízií a potom prídu stravovacie zariadenia kde kelový prívarok dobré meno zelenine určite nespraví. Čo s tým?
Tento týždeň sme mali v našej škole varenia neuveriteľne milú návštevu. Prišli k nám deti zo Súkromnej materskej školy Slniečko v Skalici. Po divadelnom predstavení, ktoré v Bratislave navštívili, si u nás navarili obed.
Hurá, podarilo sa! Krásny nápad a ešte krajšia supertaška. Je nám cťou, že môžeme byť súčasťou tohoto projektu. 
Čerstvá vňať je takmer na nerozoznanie od tej petržlenovej. Podobný zovňajšok je však klamlivý, pretože chuť petržlenu a koriandru je úplne odlišná. Používanie tejto bylinky v našich kuchyniach nie je úplne bežné, no ak si zvyknete na jeho prenikavú, mierne exotickú chuť, stane sa Vašim verným kamarátom. Koriander je totiž skvelým pomocníkom pri dochucovaní jedál a ľahko im dodá nový šmrnc. Navyše má fantastické účinky na zdravie. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.