Chrumkavá karfiolová pizza bez lepku

Chrumkavá karfiolová pizza bez lepku

 Kto nemá rád dobrú pizzu, nech zdvihne ruku! Mrazená pizza, neapolská či špaldová, bezlepková aj karfiolová – je ich neúrekom, každý máme svoj vlastný štýl a preferencie. Ale ktorá je tá naj? Nám sa veľmi osvedčil tento recept, ktorým nepohrdne žiaden pizza milovník. A navyše je úplne bez lepku, voňavá, chrumkavá a presne podľa vášho želania. 

Ingrediencie

Na takúto netradičnú pizzu budeme potrebovať:

  • 1 veľkú hlavičku karfiolu
  • 2 vajíčka
  • 1/4 lyžičky kurkumy
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 šálky nastrúhaného kozieho syra

A na dozdobenie budeme podľa chuti potrebovať:

  • cherry alebo kvalitné mäsité paradajky
  • cesnak
  • bazalku
  • štipku chilli
  • mozzarelu
  • cibuľu
  • slaninu
  • brokolicu
  • cuketu
  • korenie a soľ podľa chuti

Inštrukcie

  1. Cesto si pripravíme veľmi jednoducho, aj keď trošku netradične. V tom tkvie celý zázrak. Karfiol nasekáme vo food processori najemno alebo nastrúhame na strúhadle najemno. Ako keby sme chceli vytvoriť karfiolovú ryžu. Dáme variť do hrnca s vriacou vodou na 4-5 minút a následne vodu zlejeme a poriadne vymačkáme (môžeme si pomôcť aj utierkou). Osolíme, pridáme štipku kurkumy a v prípade záujmu v tomto kroku pridáme aj nastrúhaný kozí syr. Pridáme vajíčka a vytvoríme mini pizze a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 až 15 minút, alebo kým cesto nezhnedne.

Príprava ingrediencií na ozdobenie:

  1. Medzičasom si orestujeme huby, slaninu, či cukinu, blanšírujeme brokolicu alebo si podusíme cherry paradajky s cesnakom, bazalkou a štipkou chilli tak, aby sme vytvorili paradajkový základ na pizzu. Po vybratí z rúry pizzu ozdobíme podľa želania a dáme piecť na papier na pečenie na ďalších 5-7 minút.

Aj vďaka surovín od Sveta bedničiek vznikla takáto krásna karfiolová pizza s paradajkovým základom, šampiňónmi, cuketou a červenou cibuľkou (a slaninkou). Vyskúšate?

2 komentáre
  • Iveta
    Zverejnené o 12:03h, 04 septembra Odpovedať

    Zdravim, velmi fajn napad, len mne sa nechceli tie pizze odlepit od papiera :(.

    • Aneta
      Zverejnené o 12:17h, 04 septembra Odpovedať

      Dobrý deň Ivetka, a malis te ten korpus už dostatočne presušený? skúste dlhšie piecť, alebo lepšie vymačkajte vodu z „cesta“ 🙂

Komentovať