Cviklovo mrkvová polievka

Cviklovo mrkvová polievka

Keď uvidíte tú krásnu, malinovú farbu, ktorá vznikne pri varení tejto polievky, budete ju chcieť variť stále a stále. Vzhľadom na veľmi nízke vstupné náklady sa to určite oplatí.

Ingrediencie

  • 500 g čerstvej červenej repy
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie, kurkuma
  • olivový olej

Na ozdobenie

  • 3-4 PL kokosového mlieka
  • čierny a biely sezam

Inštrukcie

  1. Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na kvalitnom olivovom oleji. Pridáme cviklu a mrkvu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú na tekvicovom strúhadle, osolíme, okoreníme. Podusíme a zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom.

  2. Varíme do zmäknutia zeleniny, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme ručným mixérom. Ak je polievka moc hustá, podlejeme a necháme prevariť. Dochutíme kurkumou a ozdobíme kokosovým mliekom a posypeme farebným sezamom.

Foto: Martin Črep

2 komentáre
  • Maria
    Zverejnené o 15:47h, 18 januára Odpovedať

    Prosím vas tu cviklu netreba vopred uvariť v supke, a až potom dokončiť vsetko spoločne?

    • Aneta
      Zverejnené o 11:57h, 27 januára Odpovedať

      Dobrý deň Mária, nie netreba ju variť, stačí ošúpať a až potom krájať alebo strúhať a variť/dusiť. Držíme palce, A.

Komentovať