Domáce celozrnné rožky

Domáce celozrnné rožky

Domáce celozrnné rožky

 Domáce pečivo? Soľ nad zlato! Kto pravidelne pečie, určite nám dá za pravdu.

Ingrediencie

  • 1 šálku teplej vody
  • 2 polievkové lyžice kvalitného kravského mlieka (alebo ryžového)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 ČL morskej soli
  • 1 ČL medu
  • 3 šálky špaldovej múky mletej na hladko
  • 20 g droždia

Inštrukcie

  1. Všetko suroviny spolu premiešame v poradí tak, ako sú uvedené v zozname surovín a vymiesime cesto. Cesto vyvaľkáme do kruhu, spravíme 12 trojuholníkov, poskladáme rožky a poukladáme na papier. Vyložené na plechu necháme kysnúť 50 minút pod utierkou na teplom mieste. Keď rožky vykysnú potrieme ich olivovým olejom, dáme do rúry na 15 minút piecť na 200 stupňov. Keď rožky vyberieme z rúry, potrieme ich mastiačkou s čistou vodou.

Poznámky

Cesto zvlášť nekysne, ani sa nezarába zvlášť kvások, len všetky suroviny dáte do misy v takom poradí ako je uvedené, vymiesite a vytvarujete rožky.

Dobrú chuť.

Autor foto: Boba L.

12 komentárov
  • Zuzana Nosková
    Zverejnené o 11:47h, 27 septembra Odpovedať

    Idem na to 🙂

    • Janica z Jem iné
      Zverejnené o 11:52h, 27 septembra Odpovedať

      Držíme palce, Zuzka! 🙂

  • Jana
    Zverejnené o 19:08h, 02 októbra Odpovedať

    Skvely recept, moje sice vyzerali katastrofalne :)), ale chutovo boli velmi dobre. Vdaka za recept!

  • Miriam
    Zverejnené o 21:11h, 27 októbra Odpovedať

    Vyborne sme napiekli, len sa tak po nich zaprasilo. Vdaka za recept.

  • Zuzka
    Zverejnené o 20:45h, 26 apríla Odpovedať

    vyzva, teraz vecer:*)

    • Zuzka
      Zverejnené o 22:45h, 26 apríla Odpovedať

      mnam, no ake super, postla by som aj foto, su fakt skvele:) konecne recept ktory funguje tak ako je napisany..gratulujem!

      • Aneta
        Zverejnené o 11:09h, 01 mája Odpovedať

        Dobrý Zuzka, foto nam kludne poslite na mail info@jemine.eu 🙂 potesime sa!

  • Alexandra
    Zverejnené o 17:01h, 17 októbra Odpovedať

    Ozaj dobry recept a bez roboty … maly sedel pred rurou, kym sa upiekli a este teple som mu ich mastila :)…. Pouzila som celozrnnu hladku muku, kedze inu som nemala a piekla 20 minut. Po upeceni som potrela vodou, ktoru som mierne osolila…. skoda, ze sa nedajupridat foto

    • Aneta
      Zverejnené o 09:33h, 19 októbra Odpovedať

      Ďakujeme za info, veľmi sa tešíme, nech sa darí aj naďalej, pozdravujeme 🙂 A.

  • Lucia
    Zverejnené o 09:03h, 06 mája Odpovedať

    Uplne zlý recept cesto bolo totálne lepiace a tekuté musela som pridať ešte vyše 1 šálky muky.

  • Katka
    Zverejnené o 08:59h, 16 augusta Odpovedať

    prosím vás, droždie je čerstvé (kocka) alebo sušené? Som v pečení len začiatočník, takže mi to nie je jasné 🙂

    • Janica z Jem iné
      Zverejnené o 09:13h, 16 augusta Odpovedať

      Dobrý deň Katka, môžete použiť aj sušené droždie, alebo aj čerstvé, prípadne aj domáci kvások. Je to na Vás, čo doma nájdete 🙂 Držíme palce, nech sa to podarí.

Komentovať