Jarná polievka? Stavte na zelenú!

Jarná polievka? Stavte na zelenú!

 

Zelený vývar

Jarný zeleninový vývar s malou zmenou. Všetky ingrediencie, ktoré použijete budú zelené. Skúste ho tiež!

Dĺžka prípravy 10 minutes
Dĺžka varenia 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Počet porcií 6

Ingrediencie

  • 2 kusy jarnej cibuľky
  • 4 stonky stopkového zelera
  • 1 šálka sušeného hrášku
  • 2 kusy väčších zemiakov
  • 1/4 hlávky brokolice
  • 5 stoniek zelenej špargle
  • maslo
  • soľ, korenie, bobkový list
  • čerstvá petržlenová vňať
  • morské riasy (wakame alebo iné)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • ryžové rezance

Inštrukcie

  1. Vo väčšom hrnci roztopte maslo a keď je dostatočne teplé, pridajte na koliečka nakrájanú jarnú cibuľku. Opečte asi minútku a pridajte nadrobno nakrájaný stopkový zeler, na kúsky nakrájané zemiaky a sušený hrášok, ktorý bol predtým namočený vo vode aspoň 5 hodín.

  2. Všetky suroviny spolu na masle orestujte a pridajte soľ, korenie a bobkový list. Pridať môžete tiež sušené oregano, majorán alebo inú obľúbenú bylinku. 

  3. Zalejte vriacou vodou a po asi 5 minútach pridajte na menšie ružičky nakrájanú brokolicu a na kolieska nakrájanú špargľu. Varte na miernom plameni a asi 5 minút pred koncom varenia pridajte tiež posekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, ryžové rezance (nemusia byť) a morské riasy.

  4. Povarte ešte chvíľu tak aby boli všetky suroviny mäkké a dochuťte soľou a korením.

Jednoduché, rýchle a plné vitamínov. Budeme sa tešiť, keď nám dáte vedieť, čo zelené ste našli u vás doma a ako chutila vaša jarná zelená zeleninová polievočka.

Značky:
, , ,
Žiadne komentáre

Komentovať