Jarný zeleninový vývar s domácou mrveničkou

Jarný zeleninový vývar s domácou mrveničkou

Jarný zeleninový vývar s domácou mrveničkou

Ľahká jarná polievka z nášho posledného kurzu pre diabetikov. Je zdravá, jednoduchá a vhodná pre celú rodinu. Urobte si ju s nami tiež.

Course Soup
Kuchyňa Zdravá kuchyňa
Dĺžka prípravy 10 minutes
Dĺžka varenia 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Počet porcií 6 ľudí

Ingrediencie

  • 1 kg koreňovej zeleniny (mrkva, kaleráb, petržlen, paštrnák, zeler)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 hrsť čerstvej pažítky
  • 200 g špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • bobkový list, nové a celé čierne korenie

Inštrukcie

  1. Koreňovú zeleninu nakrájame a jemne ju podusíme na olivovom oleji. Pridáme soľ, bobkový list, nové a čierne korenie. Podusíme ešte zopár sekúnd a zalejeme vriacou vodou. Povaríme asi 20 minút alebo dovtedy, kým je zelenina mäkká.

  2. Z múky, trošky soli a vajec pripravíme tuhšie cesto, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle.

  3. Pripravenú mrveničku pridáme do polievky tesne pred koncom. Necháme ju prevrieť a vypneme.

  4. TIP: Do polievky môžeme pridať tiež čerstvý alebo mrazený hrášok, prípadne inú strukovinu podľa chuti.

Žiadne komentáre

Komentovať