Kuskus šalát s pomarančom, cícerom, brusnicami a kozím syrom

Kuskus šalát s pomarančom, cícerom, brusnicami a kozím syrom

Na prvý pohľad to vyzerá na divokú kombináciu. Je však ľahká a svieža. Na horúce, pracovné dni ideálna.

Kuskus šalát s pomarančom, cícerom, brusnicami a kozím syrom

Ingrediencie

  • 1 kg pomarančov
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na mesiačiky
  • 1/2 šálky brusníc
  • 1 šálka vody
  • 1 hrnček kuskusu
  • šťavu z citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 ČL koriandra
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL muškátového orieška
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1-2 ČL soli
  • 1 šálka uvareného cíceru
  • 10 dkg kozieho syra (pre vegánsku a bezlaktózovú verziu môžeme vynechať)

Inštrukcie

  1. Brusnice zalejte vriacou vodou a nechajte postáť vo vode. Pomaranč ošúpte a pripravte si len dužinu, ktorú na záver pridáte do šalátu.

  2. V malom hrnci priveďte do varu vodu. Stiahnite z ohňa, pridajte kuskus a čajovú lyžičku soli. Zakryte a nechajte 15 minút stáť, kým kuskus pohltí všetku vodu. Premiešajte vidličkou.

  3. V ďalšej miske zmiešajte citrónovú šťavu, olivový olej, koreniny a 1 čajovú lyžičku soli.

  4. V poslednej mise (na podávanie) zmiešajte dokopy kuskus, pridajte uvarený cícer, nakrájanú červenú cibuľku, vysušené brusnice. Pridajte zálievku a premiešajte. Na záver rozdrobte kozí syr na kúsky a jemne vmiešajte do šalátu spolu s pomarančovou dužinou. Podávajte teplé, alebo aj vychladené.

Foto: Martin Črep

Žiadne komentáre

Komentovať