Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

Leto je už v plnom prúde, tak sme vykúzlili tieto farebné vege burgre. Pôvodne to mali byť len quinoovo-cícerovo-brokolicové fašírky, ale v kombinácii s domácou adžika salsou, zaujímavou kokosovo-višňovou BBQ omáčkou a baby špenátom chutia v opečenej žemli úplne božsky.

Ingrediencie

Na vege burger potrebujeme:

  • 70 g quinoa
  • Soľ, farebné korenie, majoránka
  • 1 vajce
  • 265 g uvareného cíceru
  • 150 g sparenej brokolice
  • 5 nakrájaných sušených paradajok v oleji
  • 1 ČL sušenej adžika zmesi
  • 25 g pohánkovej strúhanky

Na prípravu BBQ omáčky potrebujeme:

  • 40 ml kokosového mlieka
  • 50 g višní
  • 1 ČL tekutého dymu
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL melasy
  • Soľ, korenie

Inštrukcie

Príprava vege burgra:

  1. Quinoa uvaríme v dvojitom množstve osolenej vody a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes z ostatných surovín, ktoré spolu rozmixujeme. Premiešame s quinoou. Vytvarujeme placky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potreme repkovým olejom a pečieme cca 15 min na 170 st z jednej strany, otočíme a opekáme ďalších 10-12 min.

BBQ omáčku si pripravíte takto:

  1. Prevaríme, rozmixujeme. Vrstvíme žemlu natretú s maslom s adžika salsou, fašírkou, špenátom a višňovou BBQ omáčkou. Podávame.

Poznámky

Ak máte chuť na taký ten origoš, tak odporúčame Regal Burger.

 

#meatfree

3 komentáre
  • Michala
    Zverejnené o 19:25h, 04 apríla Odpovedať

    Ahojte.

    Chcela by som si urobiť, ten váš burger, ale nemôžem vajcia. Vedeli by ste mi poradiť, čím ich nahradiť?

    Ďakujem.

    • Aneta
      Zverejnené o 21:16h, 04 apríla Odpovedať

      Dobrý deň, Michala, skúste nechať spolu odstáť ľanové semienka s troškou vody, vytvorí sa lepkavá gélovita hmota a následne ju rozmixujte do hladka, dosiahnete konzistenciu podobnú vajíčku, držíme palce, A.

      • Michala
        Zverejnené o 22:16h, 04 apríla Odpovedať

        Ďakujem krásne 🙂

Komentovať