Mäkučké medovníky (kľudne aj medzisviatočné)

Mäkučké medovníky (kľudne aj medzisviatočné)

Keby ste náhodou mali chuť na čerstvé medovníčky – ak ste tie predvianočné už stihli zošrotovať (lebo my áno), tak posielame tip na naše obľúbené cesto, ktoré sa veľmi osvedčilo aj na poslednom tohtoročnom detskom kurze varenia. Medzisviatkové hodovanie pokračuje!

Ingrediencie

1 dávka vám vystačí na 2 – 3 plechy.

Do hrnca dáme spolu uvariť:

  • 50 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 vajce
  • 3 PL medu
  • 4 PL mlieka (môže byť aj rastlinné, ak majú byť medovníčky bezlaktózové)
  • 1 ČL škorica / medovníkové korenie

A následne primiešame:

  • 1 ČL vínneho kameňa
  • 450 g hladkej špaldovej múky

Inštrukcie

  1. Všetko okrem (múky a vínneho kameňa) vložíme do hrnca a za stáleho miešenia varíme na slabo do spenenia. Potom pridáme hladkú múku premiešanú s vinným kameňom a vymiesime cesto.

  2. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 bochníky, necháme stáť asi 1 hodinu, rozvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme medovníčky podľa želania. Pokladieme na plech potom potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobujeme orieškami, mandľami, cukrovými vločkami a pečieme na približne 155 stupňoch v dobre vyhriatej rúre asi 12 – 15 minút.

 

Žiadne komentáre

Komentovať