Neuveriteľne dobré domáce čoko bons

Neuveriteľne dobré domáce čoko bons

To je tak, keď máte chuť na čokoládové pralinky, zákonite ich nemáte poruke. A takto to potom dopadne.

Zmes nepraženého kakaa, nasekaných kakaových bôbov, kokosového cukru, kokosového oleja a kakaového masla. Spolu zmiešať a roztopiť, naplniť formičky a schladiť. Inokedy zvýšte objem oleja o 4 lyžičky a pridajte zo dve čajové lyžičky chia semienok. Jedna báseň!

Ingrediencie

  • 80 g kakaového masla
  • 40 g kokosového oleja
  • 40 g rozomletých/podrtených kakaových bôbov
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g kokosového cukru
  • 1 ČL pravej vanilkovej esencie

Inštrukcie

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíte kakaové maslo a kokosový olej, pridáte rozomleté alebo podrtené kakaové bôby, kakaový prášok, dosladíte kokosovým cukrom a dochutíte 1 ČL pravej vanilkovej esencie. Všetko dôkladne premiešate a už len lyžičkou alebo striekačkou plníte do silikónových formičiek a v chladničke necháte zopár hodín stuhnúť. Táto zmes vám vystačí približne na 25 ks bonbónov. Umenie je nezjesť ich na posedenie.

2 komentáre
  • Jana
    Zverejnené o 14:11h, 04 decembra Odpovedať

    Dobry den, skusala som, ale skaramelizoval mi cukor, asi som mala moc rozpalene maslo s kokosovym olejom. Mate vyskusane aj s medom ci agave sirupom? Dakujem

    • Aneta z Jem iné
      Zverejnené o 14:26h, 04 decembra Odpovedať

      Dobrý deň, vo vodnom kúpeli treba všetko len zľahka roztopiť, aby sa chute prepojili. Cukor pridáme na dosladenie tým, že ho len zĺahka vmiešame do čokoládovej hmoty spolu s kakaom a ostatnými ingredienciami, čokoláda sa nesmie prevariť. Skúšali sme aj s agáve, ale treba sa trošku vyhrať s konzistenciou, aby Vám bonbóny stuhli. Presné pomery nemáme, ale vo všeobecnosti, keď sa nahrádzajú sypké suroviny tekutými (agáve) bude treba pavdepodobne pridať viac kakaa. Keď výskúšate, dajte nám prosím vedieť :). Ďakujem, A.

Komentovať