Papriková polievka s pečeným cesnakom

Papriková polievka s pečeným cesnakom

Obsahuje až 180% dennej dávky vitamínu C a 76% dávky vitamínu A. „Obyčajná“ papriková polievka.

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 veľké červené papriky nakrájané na kocky
  • 1-2 chilli papričky
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 mletého kardamonu
  • 1/2 hlávky cesnaku
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • čerstvý koriander alebo bazalka na ozdobenie

Inštrukcie

  1. Na kvalitnom olivovom oleji speníme cibuľku, papriky a chilli papričky. Za stáleho miešania restujeme, kým paprika jemne nezmäkne a nepustí šťavu - cca 5 minút. Opečené papriky posypeme mletou červenou paprikou, soľou, kardamonom a varíme za stáleho miešania ďalších 5 minút. Pridáme v rúre upečený cesnak, podlejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni cca 25 minút. Odstránime z ohňa, necháme pár minút vychladnúť a jemne vymixujeme do hladka. Ozdobíme koriandrom, alebo bazalkou a podávame.

Foto: Martin Črep

1Komentár
  • Mirka
    Zverejnené o 23:03h, 11 mája Odpovedať

    a ten cesnak sa ako dlho asi ma piect? do polievky ide so supou ci bez?

Komentovať