Raňajková, doma pečená granola s ovocím, orieškami a goji podávaná s ryžovou kašou

Raňajková, doma pečená granola s ovocím, orieškami a goji podávaná s ryžovou kašou

Granola je jedno z najjednoduchších a pritom najchutnejších raňajkových jedál, pretože ju môžete mať vždy vopred pripravenú. Dôležité je však mať poruke či už mlieko, rastlinný nápoj alebo kvalitný jogurt a čerstvé ovocie.

Ingrediencie

Na domácu granolu potrebujeme:

  • 2 poháre mix ovsených, špaldových, ryžových a/alebo kukuričných vločiek
  • 1 pohár mix ovsených, špaldových, ryžových a/alebo kukuričných vločiek 1 pohár - mix nasekaného nesíreného sušeného ovocia (hruška, slivky, marhule, goji, ananás, jabĺčka, physalis, brusnice) ovocie pridávame až na posledných 20 minút, aby nebolo príliš prepečené
  • ½ pohára mix nasekaných orieškov(vlašské, lieskové, para, pekanové, mandle)
  • ½ pohára mix semienok (slnečnicové, ľanové, sezamové, konopné)
  • ½ ČL škorice
  • štipka muškátového orieška
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 PL agavé sirupu (nemusí byť) / med

Na ryžovú krupicu potrebujeme

  • 30 g ryžovej krupice
  • 3 dcl ryžového mlieka
  • 100 g čerstvého drobného ovocia
  • med, agavé alebo domáci lekvár na dosladenie

Inštrukcie

Domáca granola:

  1. Vo veľkej mise zmiešame všetky suroviny okrem agáve / medu, pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme granolu. Pečieme približne 20 - 30 minút na 180 stupňoch. Je potrebné granolu pravidelne miešať, aby sa opiekla rovnomerne. Po vytiahnutí z rúry do nej vmiešame med alebo agáve sirup.

Ryžová krupica

  1. Krupicu uvaríme v mlieku, pridáme ovocie a dosladíme podľa chuti. Pri podávaní ozdobíme zvyškom čerstvého ovocia a kvalitnou čokoládou.

Foto: Martin Črep

Žiadne komentáre

Komentovať