Recepty

Tlačiť Jarný zeleninový vývar s domácou mrveničkou Ľahká jarná polievka z nášho posledného kurzu pre diabetikov. Je zdravá, jednoduchá a vhodná pre celú rodinu. Urobte si ju s nami tiež. Course Soup Kuchyňa Zdravá kuchyňa Dĺžka prípravy 10 minutes Dĺžka varenia 25 minutes Celkový čas......

Tlačiť Brokolicovo špenátové špagety Zelený štvrtok si žiada zelenú farbu ale keďže pracovný týždeň ešte neskončil, pripravili sme pre vás recept na rýchlu zelenú dobrotu, ktorú zvládnete za pár minúť a chutiť bude nielen vám ale aj deťom. Course Main Course Kuchyňa Zdravá kuchyňa Dĺžka......

Tlačiť Ako si doma naklíčiť redkvičku Návod na prípravu nakličovacieho pohára a dopestovanie domácich klíčkov, veľmi preveľmi jednoduchý, pútavý pre deti aj dospelých. Budete k tomu potrebovať len zaváraninový pohár, gázu, gumičku a dve čajové lyžičky semienok redkvičky. Je chrumkavá, s výraznou vôňou a krásnou......

V januári sme v škole varenia mali kurz s názvom Ako si odľahčiť jedálniček?. Išlo o akýsi detox po sviatkoch a všetci si odniesli niekoľko receptov na chutné, jednoduché a zároveň veľmi zdravé sezónne jedlá....

Krajšiu farbu ste na chlebe ešte nemali. Nátierky z varenej alebo pečenej zeleniny sú navyše obrovskou dobrotou. Skúste mrkvovo-pórovú, tekvicovo-paštrnákovú alebo túto našu s cviklou a jablkami. Suroviny: 500 g cvikly 300 g jabĺk šťava z 1 citróna morská soľ podľa chuti mleté čierne korenie......

Paradajky sú u nás tieto dni varené-pečené. Surové si však zachovávajú najviac vitamínov a preto sme pre vás pripravili rýchly recept na sýty šalát so štavnatými farebnými paradajkami. Chutí ako leto, horúce slnko a dovolenka. Ak už máte tento rok oddovolenkované, pripomente si ju napríklad......

  Tlačiť Špaldový šalát s paradajkami a fetou Paradajky sú u nás tieto dni varené-pečené. Surové si však zachovávajú najviac vitamínov a preto sme pre vás pripravili rýchly recept na sýty šalát so štavnatými farebnými paradajkami. Chutí ako leto, horúce slnko a dovolenka. Ak už......

Ako to už býva vo svete gastro maniakov, aj my sme tento rok našu stálicu vegánskeho vaječného likéru ešte vylepšili. A viete čo je na tom najlepšie? No predsa že vydrží dlhšie! Teda pokiaľ ho od samej lásky nevypijete hneď. Čo budeme potrebovať: Pol litra......

Dostali ste na Vianoce výbavu do kuchyne a ešte ste ju neotestovali? Nám sa to stať nemôže. Pokrstili sme šikovný dvojplech na bagety a tu je výsledok. Nielen krásne voňajú, ale tá chuť… Na pečenie bagiet sme zvolili mix pšeničnej a ražnej múky z trenčianskeho......

S decembrom prišla naozajstná zima, tak vám prinášame recept na zahriatie. Extrémne rýchly, farebný a veľmi chutný. Navyše si ho môžete pripraviť v nespočetnom množstve variácií. Toto je tá naša. Ingrediencie: menšia hokaido tekvica hlavička karfiolu 1 väčšia paradajka čerstvá petržlenová vňať sušené chilli sladká......

Sezónu tekvíc ešte privolávať nechceme. Leto totiž milujeme aj napriek tomu šialenému teplu. Mladé hokkaido tekvičky však na trhoch alebo v záhradách nájdete už aj teraz. Preto ponúkame jednoduchý a rýchly recept na náš obľúbený perkelt z hokkaida a hlivy. Suroviny: 500 g tekvice hokkaido......

Leto je tu a dni sa menia z príjemne teplých na naozaj horúce. Práve tie horúce dávajú mnohým z nás poriadne zabrať, ale leto nám to vie vždy vynahradiť šťavnatým a osviežujúcim sezónnym ovocím a čerstvou domácou zeleninou. Práve z nich treba v týchto dňoch......

Food Revolution Day je už síce za nami, ale o skvelé revolučné recepty od Jamieho Olivera by bola škoda nepodeliť sa. Veď zmyslom revolúcie nie je aby trvala jeden deň, ale aby sa odzrkadlila na každodennom živote. Preto Vám ponúkame tip na zdravé sezónne raňajky z......

Všetci to hovoria, všade to je cítiť a navyše je také dokonalé počasie! Jar je tu a s ňou aj čas na odľahčené jedlá, voňavé bylinky, čerstvú zeleninu a iné sezónne dobroty....

Takýto pumpkin pie spice smoothie sa dnes u nás pripravoval! Korenie si jednoducho môžete namiešať aj sami – zázvor, muškátový oriešok, škorica, klinčeky a štipka nového korenia a kardamómu. Túto najemno zomletú zmes potom rozmixujete spolu s kokosovým alebo ryžovým mliekom, mrazeným banánom, sušenými datlami a......

Vyskúšajte náš jednoduchý zelerovo-jablkový šalát, ktorý obsahuje všetko to, čo i v januári ľahko nájdete uskladnené v pivniciach alebo kúpite od poctivých pestovateľov vo výbornej kvalite. Suroviny: ½ zeleru 1 jabĺčko 1 fenikel 2 stonky stopkového zelera hrsť vlašských orechov biely jogurt (alebo ½ šálky......

Tento netradičný vianočný zemiakový šalát sme fotili ešte niekdy v našich úplných začiatkoch. Okrem toho, že sa mihol v našej kuchárskej knihe s Anetou a Janicou – čo na srdci, to na jazyku – sme ho vlastne ešte nezverejnili. Takže premiéra! U nás sa v......

Prídete z práce unavení a jediné, na čo máte silu je objednať si donášku. Ale čo keď Vám povieme, že existuje recept na večeru, ktorý je voňavý, rýchly a príjemne zasýti? Aj s prečítaním tohto receptu to máte za pár minút hotové. Stačí len trochu......

Pesto a jeho skvelá bylinková vyvážená chuť. Či už s vlašskými orechami, mandľami alebo píniovými orieškami. Pripravené z bazalky, petržlenovej vňate, kôpru, alebo tak ako v našom prípade – z medvedieho cesnaku. Jarný tip na recept od Jemine, ktorého sa nevieme dojesť. Na kváskovom chlebíku,......

Našľahaná bielková pena, vláčna kokosovo – tekvicová plnka, chrumkavý orechový korpus – toť hľa je náš sviatočný meringue pie. A veľmi sa vydaril! Tento recept je možno trošku pracnejší, ale stojí za to. Ak budete postupovať podľa našich rád a tipov, bude chutiť aj vyzerať......

Na prípravu kváskového chleba nevyhnutne potrebujeme kvalitný a čerstvý kvások. Pozor, kvások nie je droždie, ani kvasnice. Kvások je v podstate prirodzene a riadeným spôsobom skvasená ražná múka. A takýto chlebík je neskutočne voňavý, chutný a zdravý. Obsahuje živé kultúry, ktoré pomáhajú napríklad pri častej......

Ak nie teraz, tak kedy? Raz je zima, raz teplo. Toto striedanie teplôt, mráz a vlhko nám nepriamo odoberajú energiu a dávajú poriadne zabrať. Je teda vhodné zaradiť do jedálnička potraviny, ktoré nám pomôžu obrniť sa, ľahšie zvládať vonkajšie vplyvy a redukovať stres. Tak čo,......