Špenátovo-brokolicové špagety

Špenátovo-brokolicové špagety

Brokolicovo špenátové špagety

Zelený štvrtok si žiada zelenú farbu ale keďže pracovný týždeň ešte neskončil, pripravili sme pre vás recept na rýchlu zelenú dobrotu, ktorú zvládnete za pár minúť a chutiť bude nielen vám ale aj deťom.

Course Main Course
Kuchyňa Zdravá kuchyňa
Dĺžka prípravy 10 minutes
Dĺžka varenia 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Počet porcií 4 osoby

Ingrediencie

  • 1 balenie kvalitných špagiet alebo tagliatelle
  • 1 hlávka brokolice
  • 2 hrste špenátu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 balenie kvalitnej kravskej alebo ovsenej smotany
  • 1 lyžička sušených provensálskych byliniek
  • 1/2 citróna
  • soľ, korenie, olivový olej
  • parmezán

Inštrukcie

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky, bohato pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme a dáme piecť do rúry na 200 stupňov celzia asi na 5 minút tak, aby bola brokolica po vytiahnutí z rúry stále chrumkavá. 

  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, orestujeme a podlejeme smotanou. Osolíme, okoreníme, pridáme provensálke bylinky a necháme zovrieť. Nakoniec do omáčky pridáme uprečenú brokolicu a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame spolu so špagetami.

  3. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ľubovoľnými klíčkami.

Žiadne komentáre

Komentovať