Superjednoduchý vajčák bez vajec, vol. 2

Superjednoduchý vajčák bez vajec, vol. 2

Ako to už býva vo svete gastro maniakov, aj my sme tento rok našu stálicu vegánskeho vaječného likéru ešte vylepšili. A viete čo je na tom najlepšie? No predsa že vydrží dlhšie! Teda pokiaľ ho od samej lásky nevypijete hneď.

Čo budeme potrebovať:

  • Pol litra kokosového alebo mandľového mlieka
  • 6 kusov veľkých mäkkých ďatlí (ideálne medjool)
  • 1 struk vanilky
  • 2 zrelé banány
  • 2 dcl pravého rumu (žiaden um, ale niečo echt bez prídavných látok)

Ako na to?

Vanilkový struk rozrežeme a tupou stranou noža vyberieme. Vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme ošúpané banány, mlieko, rum a ďatle. V mixéri spolu rozmixujeme všetky suroviny do hladkého krému. Aby sme docielili dlhšiu trvanlivosť, zmesku zľahka prevaríme v hrnci. Nalejeme do fliaš a necháme vychladnúť. Najlepšie chutí studený, akurát vytiahnutý z chladničky.

No čo naňho vravíte?

Žiadne komentáre

Komentovať