Vločkový nákyp s jablkami a sušenými slivkami. Bez cukru.

Vločkový nákyp s jablkami a sušenými slivkami. Bez cukru.

Niekto ryžový nákyp miluje, u niekoho je len spomienkou na nepodarené verzie zo školskej jedálne. V kuchyni sa však oplatí experimentovať. Nám sa podaril nákyp z ovsených vločiek, s nastrúhaným jabĺčkom, sušenými slivkami a bez cukru – osladilo ho už spomínané ovocie. A veruže sa podaril.

Ingrediencie

  • 200 g ovsených vločiek
  • 350 g ryžového alebo ovseného mlieka
  • 80 g sušených sliviek
  • 2 bio vajíčka
  • 70 - 80 ml olivového oleja / podľa konzistencie
  • kôra a šťava z 1/2 citróna
  • 1/2 nastrúhaného jablka
  • škorica
  • slivkový lekvár na potretie

Inštrukcie

  1. Dve tretiny ovsených vločiek uvaríme v ryžovom mlieku, zvyšnú tretinu prisypeme k uvareným vločkám suchú.

  2. Do zmesi miešame škoricu, postrúhané jablko, šťavu a kôru z citróna, sušené slivky, olivový olej a žĺtka. Nákyp vylejeme do vymastenej zapekacej misy. Pečieme 25 minút na 180 stupňov.

  3. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Zapečenú zmes natrieme slivkovým lekvárom a snehom z bielkov a necháme ešte pár minút zapiecť do zlatista.

 

Autor receptu: Monika z Jem iné

Foto: archív Jem iné

4 komentáre
  • Ingrid Szabóová
    Zverejnené o 10:23h, 13 mája Odpovedať

    Dobrý deň.Práve robím tento nákyp a v postupe je napísaný olivový olej.V surovinách ale nie je.Pridám si momentálne ako sa mi bude zdať zadobre ale poprosím o doplnenie.
    S pozdravom Inga.

    • Aneta z Jem iné
      Zverejnené o 14:43h, 03 júna Odpovedať

      Dobrý deň Ingrid, ďakujeme za pripomenutie. Doplníme!

  • Ren
    Zverejnené o 18:21h, 02 júla Odpovedať

    Dala som dnu aj čerstvé višne, moruše, egreše a banán a bolo to FAMÓZNE! vďaka Monika za skvelú inšpiráciu 🙂

    • Aneta z Jem iné
      Zverejnené o 19:53h, 09 júla Odpovedať

      Paráda, tešíme sa 🙂

Komentovať